Rólunk

Agárdi Farm Kft.

Az Agárdi Farm Kft. nagy múlttal rendelkező cég, hiszen néhai Agárdi Állami Gazdaság területének egy részén gazdálkodik. Többszöri átalakulás után 2016 nyarán alakult ki a jelenlegi állapot, melyet sok dolgozónk is megélt.

Maga a gazdaság 5 cégből tevődik össze, ebből 4 növénytermesztéssel és egy állattenyésztéssel és vadgazdálkodással foglalkozik. A cégcsoport 100 %-ban magyar tulajdonban van. 140 családnak ad megélhetést. A hagyományos növénytermesztés mellett az állattenyésztés folyamatos korszerűsítése, hatékonyságának javítása állt a fejlesztési célok középpontjában. Állattenyésztő telepünkön új fejőházat és szociális épületet, valamint egy 144 férőhelyes növendék istálló épült 2014-ben.

Öntöző projektünk célja, hogy klimatikus viszonyaink változása, az egyre szárazabb vegetációs időszakok gyakoribbá válása miatt, a növénytermesztés biztonságát öntözhető területek kialakításával biztosítsuk. 2012-ben elhelyezésre került 330 hektár öntözését lehetővé tevő öntöző rendszer. Amennyiben a téli csapadék összegyűjtésére alkalmas víz tározónkat bővíteni tudjuk, folytatjuk a fejlesztést.

Traktorainkat GPS sorvezetők irányítják, s egyre nagyobb területeken alkalmazzuk a Precíziós Növénytermesztési Rendszert.

Agárd a múltban is a magyar mezőgazdaság új technológiák, módszerek iránt fogékony nagyüzeme volt. A mai közgazdasági környezetben is úttörőként szeretnénk dolgozni.

 

Legfrissebb videónk

© 2017 Agárdi Farm Kft. Minden jog fenntartva.