Jövőkép

Ágazatainkat folyamatosan fejlesztjük a 2016-os Állattartó telep korszerűsítés pályázat keretén belül szeretnénk egy 1024 férőhelyes istállót felépíteni a tejhasznú szarvasmarhák tartásának céljából, ezáltal olyan prémium termék költséghatékony előállítása valósul meg a legkorszerűbb, hazánkban újdonságot jelentő technológiákkal, mellyel kielégíthetőek a vevők által közvetített igények. A 11669,10 m2 bruttó alapterületű istálló egyterű, nagy belmagasságú, nyeregtetős épület. A végfalai tömörek, rajtuk felgördülő ipari kapuk. A hosszfalak a lábazattól az ereszig nyitottak, azonban az időjárás függvényében függőleges mozgású műanyag oldalfüggönnyel zárttá tehetők. Az istállóban dupla bokszsorokat alakítanánk ki, melyeket trágyás közlekedők határolnak.A projekt keretén belül megvalósul az istálló beépített technológiáinak létesítése, az istállóhóz kapcsolódó infrastruktúra kiépítése (utak, vízellátás, villamos energia), illetve az istálló energiaigényének jelentős mértékű fedezése céljából 50 kwp teljesítményű hálózatra termelő napelemes rendszer létesítése. Technológia és a rendszer az amerikai telepekre jellemző koreszűrséggel és technológiával fog bírni amennyiben pozitív elbírálásra kerül a pályázat.

A másik fejlesztési igényünk, melyet egy 2016-ban beadott ÉLIP pályázat keretén belül szeretnénk megvalósítani, egy 1300 nm alapterülettel rendelkező tejfeldolgozó üzem létesítése. Energiaigényének részleges fedezése céljából 5 kwp telj-ű,hálózatra termelő napelemes rendszerrel, valamint hőszivattyús fűtéssel. Nem kívánunk sem UHT sem ESL technológiát alkalmazni. Friss,tápanyagokban gazdag élelmiszerekre van szükség. A versenyképesség javítása a legkorszerűbb, innovatív technológiák megvalósításával jönne létre-a hazai tejtermék-fogyasztás növelésének alapját is adva-, erőforrás-hatékony beruházás keretében. Cél, hogy az emberek áttérjenek a friss tej és abból készült bio és tartósítószermentes termékekre. Hazánkban éves szinten az 1főre jutó ideális tejtermékfogyasztás 260-270kg lenne, de az csak 150-165kg volt ami ráadásul stagnáló tendenciát mutat.

Tervezett termékpaletta, napi 36000 l tehéntej-alapanyagból: joghurt (natúr,ízesített,darabos,gyümölcsös), kefir (natúr,ízesített), tejföl 20%-os, túró félzsíros, sajt, túrókrém, sajtkrém. Tejtermékeinket kisboltokba, saját mintaboltba, nagyobb áruházláncokba is tervezzük eljuttatni. Marketingprogramokra van szükség. Saját márka/cimke bevezetését tervezzük. Olyan prémium termék költséghatékony előállítása a cél, mellyel új piacokra juthatunk a piaci részesedés jelentős növelésével.

A korszerű épület és technológia alkalmazásával olyan optimális termelési környezet kialakítása a cél, melyben a folyamatos kapacitásbővítéssel az átlagosnál magasabbak a termelékenységi mutatók.

© 2017 Agárdi Farm Kft. Minden jog fenntartva.