Növénytermesztés

Az Agárdi Farm Kft. 5850 hektáron (szántó: 5255 ha; gyep 595 ha) gazdálkodik Fejér megyében a Velencei-tótól 10 – 20 km-es távolságban.

Öntözés beruházás

Az öntözés gazdasági szerepével kapcsolatban ki kell emelni, hogy a növénytermesztés olyan speciális tényezője – hozam alakító ráfordítása –, ami a többi termelési tényezővel együttesen, mindig az adott évben, az adott növényi kultúrában, az adott gazdaságban fejti ki hatását.

Gépparkunk

A gépállományunk főként az Axiál Kft-től vásárolt és bérelt gépekből áll, de MTZ traktorokkal is dolgozunk a szálas takarmány készítésénél.

Szárítás, tárolás

TÁROLÁS:
A megtermett gabona tárolási körülményei jelentősen befolyásolják a növénytermesztés eredményességét. 4 db síktárolóval rendelkezünk, ezek együttesen 25100 tonna termény tárolására szolgálnak. Ezen kívül 3 db silótorony található a telepen, befogadóképességük egyenként 2500 tonna. A fémsiló nagy mennyiségű termény hosszú távú tárolására szolgál a lehető legkisebb minőségi és mennyiségi veszteség mellett.

Precíziós növénytermelés

A precíziós gazdálkodás lényege, hogy a növénytermelés során az adott tábla tulajdonságaihoz (tápanyag-tartalom, tápanyag-feltáró képesség), a növényállomány fejlettségéhez (tőszám, beállottság), valamint a károsító szervezetek (gyomborítottság, fertőzöttség), az időjárás változása (fertőzés dinamikája) ismeretében történik az eltérő táblarészeknek megfelelően a célzott kezelés.

Tömegtakarmányok készítése

Szarvasmarha telepünk részére évente átlagosan a következő takarmányokat állítjuk elő: kukorica szilázs 10.000 to, Lucerna szenázs 3.000 to, Rozsszenázs 2.000 to, Fűszenázs 2.000 to, Rétiszéna 6.000 bála, Lucerna széna 2.000 bála, Szalmák 10.000 bála. Hűtőházi melléktermékeket fólia tömlőben tartósítjuk. A takarmányokat az általunk bérelt területeken magunk állítjuk elő, saját eszközeinkkel.

© 2017 Agárdi Farm Kft. Minden jog fenntartva.